Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mozzarellás karfiol recept

Mozzarellás karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb karfiol (500 gramm)
    • 2 dl 12%-os tejföl
    • 1 dl joghurt
    • 1 csomag mini mozzarella
    • 3 ek reszelt füstölt, csípős paprikás sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 1 ek olaj
    • só ízlés szerint
    • 1 csipetnyi citromsó
    • 1-2 koktél paradicsom

    Elkészítése:

    A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főzővízbe tegyünk egy csipetnyi citromsót.

    Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

    A tojást feltörjük, egy keverőtálba rakjuk, majd habosra verjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a sajtot, a zsemlemorzsát (egy kicsit félreteszünk a tepsi szórásához). Adunk hozzá ízlés szerint sót, kb. 2 csipetnyit és jól elkeverjük.

    A sütőformát kiolajazzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával.

    Leszűrjük a karfiolt és a főzőléből kb. 2 evőkanálnyit tegyünk a tejfölös masszába.

    Belerendezzük a karfiolrózsát a kerámia tepsibe (vagy jénaiba), majd nyakon öntjük a masszával. A tetejére helyezzük a mini mozzarellákat, a paradicsomot, és betesszük a sütőbe.
    180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (alsó-felső sütés, a végén 5 percig légkeveréses fokozat).

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    A zsemlemorzsa helyettesíthető zabpehellyel, illetve lehet joghurttal is készíteni, ezáltal tovább csökkenthető a kalória tartalma. Én gyakran készítem úgy.
    Bármilyen maradék sajt használható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá