Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Morzsás tejbegrízgaluska recept

Morzsás tejbegrízgaluska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 liter tej
    • 1 csapott kk só
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg búzadara
    • 4 ek olaj
    • 15 dkg zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A tejet elkeverjük a sóval, cukorral, majd mérsékelt lángon felforrósítjuk. Beleszórjuk a búzadarát, és kavargatva sűrűre főzzük. Egy közepes tepsibe öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Közben egy serpenyőben kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk. A kihűlt tejbegrízből egy evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk, amit óvatosan a morzsában megforgatunk.

    Porcukorral leheletnyire megszórva, baracklekvárral kínáljuk.

    Tipp:

    Egy nagy klasszikus, másképpen.
    Én desszertként kínáltam, de remek második fogás lehet egy tartalmas leves után is. Nekünk nagyon bejött ;-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá