Morzsás tejbegrízgaluska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 1 csapott kk só
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg búzadara
  • 4 ek olaj
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítése:

A tejet elkeverjük a sóval, cukorral, majd mérsékelt lángon felforrósítjuk. Beleszórjuk a búzadarát, és kavargatva sűrűre főzzük. Egy közepes tepsibe öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben egy serpenyőben kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk. A kihűlt tejbegrízből egy evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk, amit óvatosan a morzsában megforgatunk.

Porcukorral leheletnyire megszórva, baracklekvárral kínáljuk.

Tipp:

Egy nagy klasszikus, másképpen.
Én desszertként kínáltam, de remek második fogás lehet egy tartalmas leves után is. Nekünk nagyon bejött ;-)