Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás juhtúrós galuska recept

Medvehagymás juhtúrós galuska
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • Egy nagy zacskó galuska
    • Fél csokor medvehagyma
    • 20 – 25 dkg juhtúró
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:
    A galuskát mi előre elkészítve vettük, így ezt csak készre kellett az főzni, de természetesen el lehet készíteni a galuskát a szokványos módon is.

    A recept innentől rendkívül egyszerű:
    A tejfölt és a juhtúrót össze kell keverni a készre főtt galuskával, majd a medvehagyma levelét – de elvileg a szára is mehet bele – össze kell vágni nagyon apróra (mi ezt géppel tettük meg) és ezt szintén belekeverni az ételbe.

    Ízlés szerint lehet sózni végül az ételt, de azért óvatosan, hiszen a legtöbb juhtúró alapból is igen sós!

    Jó étvágyat!

    Sztori: Édesanyám rendelt medvehagymát tőlünk a csarnokból, mert szeretett volna készíteni valamit belőle, de mivel csak egy csokor volt, így ahhoz az ételhez ez a mennyiség kevés lett volna, de estére, amikor hazaértünk ez az étel várt minket (mivel alapból volt juhtúró és tejföl meg galuska is a hűtőben).

    Az ételt este csak hidegen kóstoltuk meg, de úgy is hatalmas sikere volt, így mindenki izgatottan várta a következő napi ebédet.

    Nagyon dominál a medvehagyma és a juhtúró íze, csak ajánlani tudom!

    Én személy szerint ide még sose küldtem be receptet, de úgy éreztem, hogy ezt meg kell, osszam mindenkivel! :)

    A fent felsorolt alapanyagok mennyisége ízlés szerint változtatható természetesen, hiszen édesanyám csak körülbelülire tudta megtippelni azokat az étel improvizatív jellege miatt!

    (A fotó nem sikerült a legjobban, mivel ezzel nem különösebben foglalkoztam).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá