Mediterrán, vegán tökmagkrém recept

Hozzávalók:
- 200 g tökmag
- 5 ek olívaolaj
- 8 ek aszalt paradicsom apróra vágva
- 1/4 tk aszafoetida (hing)
- só
- bors
Elkészítése:
A tökmagot pirítsd meg egy edényben, majd hagyd egy picit hűlni, de maradjon még meleg. Tedd hozzá az aszalt paradicsomot, asafoetidát, sót, borsot és az egészet öntsd be egy aprítógépbe, majd kezd el a géppel összedolgozni. Amikor már elkezdett szépen, apró részekre jönni a tökmag, öntsd hozzá az olívaolajat és a géppel addig aprítsd, amíg krémes állagú nem lesz.
Tálalhatod friss salátával és különböző kenyér és zsemlefélékkel (recepteket találsz a blogon), chapatival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »