Mediterrán húsgombócok recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 kk só
- 1 kk frissen őrölt fekete bors
- 1 tk petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 tk bazsalikom
- 5 dkg parmezánsajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek liszt
- 3 ek vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek osztrigaszósz
- 2 dl húsalaplé
- 2 ek sűrítő por (húsokhoz való)
- pár szem paprikával töltött olajbogyó
- lila bazsalikomlevél
Elkészítése:
A húst tálba tesszük, és a tojással, sóval, borssal, a petrezselyemmel, fokhagymával, parmezánnal, bazsalikommal együtt jól összedolgozzuk. A zsemlemorzsát is hozzákeverjük.
Gombócokat formázunk belőle vizes kézzel, és lisztbe forgatjuk. Vajat hevítünk egy serpenyőben 1 ek olívaolajjal. A gombócokat átpirítjuk rajta, majd felöntjük húsalaplével. Osztrigaszósszal ízesítjük, amitől kellemes íze lesz.
Ezután hagyjuk főni. Mielőtt tálalunk, besűrítjük a szószt, hogy kellemes állaga legyen. Sózzuk, borsozzuk még, és kevés fokhagymaporral is utánaízesíthetjük.
Tipp:
Párolt rizzsel és lila bazsalikomlevéllel tálalom. Az olajbogyót felkarikázom, és a tálat is díszítem vele.
Az olaszos módra készült gombóckák finom barna szaftban ízletes hétköznapi főétel.
A mediterrán húsgombócok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »