Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mediterrán hamburger recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg minőségi darált marhahús (kb. 20% zsírtartalmú)
    • 40 dkg minőségi darált birkahús
    • 1 fél fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
    • 1 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva
    • 1 teáskanál olíva olaj
    • 2 teáskanálnyi friss petrezselyem
    • 1 teáskanál morzsolt koriander
    • 1 teáskanál morzsolt oregano
    • 1 teáskanál morzsolt bazsalikom
    • 1 kanálhegynyi őrölt fahéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • bors
    • olíva olaj a sütéshez
    • friss zöldségek: saláta, lilahagyma, uborka, paradicsom
    • öntetek: ketchup, mustár, majonéz

    Elkészítés:

    A jól lehűtött húsokat helyezzük egy tálba, adjuk hozzájuk a vöröshagymát, a fokhagymát, az olíva olajat, a petrezselymet, a koriandert, az oreganot, a bazsalikomot, a fahéjat, a tojás sárgáját és a fűszereket. Dolgozzuk el a hozzávalókat, de ügyeljünk arra, hogy a hús laza maradjon. Ezt követően a húst tegyük vissza a hűtőbe egy órára, hogy összeérjenek az ízek.
    A húsból vizes kézzel formáljunk 8 egyforma korong alakú pogácsát, amelynek a külsejét kenjük be olíva olajjal. Grillen, vagy majdnem füstölésig melegített serpenyőn süssük meg a húspogácsákat, mindkét oldalunkon 4-5 percig.
    A mediterrán hamburgert friss zöldségekkel, pitában tálaljuk, mellé pedig válasszunk egy testes vörösbort, mondjuk cabernet sauvignont.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá