Hozzávalók:
Elkészítés:
A jól lehűtött húsokat helyezzük egy tálba, adjuk hozzájuk a vöröshagymát, a fokhagymát, az olíva olajat, a petrezselymet, a koriandert, az oreganot, a bazsalikomot, a fahéjat, a tojás sárgáját és a fűszereket. Dolgozzuk el a hozzávalókat, de ügyeljünk arra, hogy a hús laza maradjon. Ezt követően a húst tegyük vissza a hűtőbe egy órára, hogy összeérjenek az ízek.
A húsból vizes kézzel formáljunk 8 egyforma korong alakú pogácsát, amelynek a külsejét kenjük be olíva olajjal. Grillen, vagy majdnem füstölésig melegített serpenyőn süssük meg a húspogácsákat, mindkét oldalunkon 4-5 percig.
A mediterrán hamburgert friss zöldségekkel, pitában tálaljuk, mellé pedig válasszunk egy testes vörösbort, mondjuk cabernet sauvignont.
Jó étvágyat!