Mediterrán hamburger

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg minőségi darált marhahús (kb. 20% zsírtartalmú)
  • 40 dkg minőségi darált birkahús
  • 1 fél fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva
  • 1 teáskanál olíva olaj
  • 2 teáskanálnyi friss petrezselyem
  • 1 teáskanál morzsolt koriander
  • 1 teáskanál morzsolt oregano
  • 1 teáskanál morzsolt bazsalikom
  • 1 kanálhegynyi őrölt fahéj
  • 1 tojás sárgája
  • bors
  • olíva olaj a sütéshez
  • friss zöldségek: saláta, lilahagyma, uborka, paradicsom
  • öntetek: ketchup, mustár, majonéz

Elkészítés:

A jól lehűtött húsokat helyezzük egy tálba, adjuk hozzájuk a vöröshagymát, a fokhagymát, az olíva olajat, a petrezselymet, a koriandert, az oreganot, a bazsalikomot, a fahéjat, a tojás sárgáját és a fűszereket. Dolgozzuk el a hozzávalókat, de ügyeljünk arra, hogy a hús laza maradjon. Ezt követően a húst tegyük vissza a hűtőbe egy órára, hogy összeérjenek az ízek.
A húsból vizes kézzel formáljunk 8 egyforma korong alakú pogácsát, amelynek a külsejét kenjük be olíva olajjal. Grillen, vagy majdnem füstölésig melegített serpenyőn süssük meg a húspogácsákat, mindkét oldalunkon 4-5 percig.
A mediterrán hamburgert friss zöldségekkel, pitában tálaljuk, mellé pedig válasszunk egy testes vörösbort, mondjuk cabernet sauvignont.

Jó étvágyat!