Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mazsolás rizsfánk recept

Mazsolás rizsfánk
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 125 g rizs
    • 80 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek vaj(30g)
    • 1-2 csipet fahéj
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 100g liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 1 nagy maréknyi mazsola(aki szereti)

    Elkészítése:

    A rizst puhára főzzük vízben,(inkább puha legyen) majd langyosra hűtjük.

    A tojásokat szétválasztjuk,és a sárgáját,és a vajat elkeverjük a kifőtt rizsben, majd fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük.

    A lisztbe keverjük a sütőport,majd ezt is hozzákeverjük a rizshez, végül a cukrokkal keményre vert tojáshabot és a mazsolát forgatjuk bele a masszába.

    Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, tálalásnál porcukorral hintjük.

    Tipp:

    Megmaradt főtt rizsből, vagy tejberizsből is készülhet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá