Mazsolás rizsfánk recept

Hozzávalók:
- 125 g rizs
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek vaj(30g)
- 1-2 csipet fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 100g liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 nagy maréknyi mazsola(aki szereti)
Elkészítése:
A rizst puhára főzzük vízben,(inkább puha legyen) majd langyosra hűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk,és a sárgáját,és a vajat elkeverjük a kifőtt rizsben, majd fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük.
A lisztbe keverjük a sütőport,majd ezt is hozzákeverjük a rizshez, végül a cukrokkal keményre vert tojáshabot és a mazsolát forgatjuk bele a masszába.
Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, tálalásnál porcukorral hintjük.
Tipp:
Megmaradt főtt rizsből, vagy tejberizsből is készülhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »