Mazsolás rizsfánk recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 125 g rizs
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek vaj(30g)
- 1-2 csipet fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 100g liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 nagy maréknyi mazsola(aki szereti)
Elkészítése:
A rizst puhára főzzük vízben,(inkább puha legyen) majd langyosra hűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk,és a sárgáját,és a vajat elkeverjük a kifőtt rizsben, majd fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük.
A lisztbe keverjük a sütőport,majd ezt is hozzákeverjük a rizshez, végül a cukrokkal keményre vert tojáshabot és a mazsolát forgatjuk bele a masszába.
Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, tálalásnál porcukorral hintjük.
Tipp:
Megmaradt főtt rizsből, vagy tejberizsből is készülhet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.