Mazsolás rizsfánk

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Mazsolás rizsfánk

Hozzávalók:

  • 125 g rizs
  • 80 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 2 ek vaj(30g)
  • 1-2 csipet fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 100g liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 nagy maréknyi mazsola(aki szereti)

Elkészítése:

A rizst puhára főzzük vízben,(inkább puha legyen) majd langyosra hűtjük.

A tojásokat szétválasztjuk,és a sárgáját,és a vajat elkeverjük a kifőtt rizsben, majd fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük.

A lisztbe keverjük a sütőport,majd ezt is hozzákeverjük a rizshez, végül a cukrokkal keményre vert tojáshabot és a mazsolát forgatjuk bele a masszába.

Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, tálalásnál porcukorral hintjük.

Tipp:

Megmaradt főtt rizsből, vagy tejberizsből is készülhet.