Matróz csirke recept

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1 dl szódavíz
- 20 dkg liszt
- só
- 2 gerezd fokhagyma
Tartármártáshoz:
- 2 dl 20%-os tejföl
- 3 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 mk cukor
- pár csepp citromlé
- 1/2 mk só
Elkészítése:
A csirkemellet felcsíkozzuk és megszórjuk sóval.
A lisztet, a tejet, a szódavizet és a tojásokat összekeverjük, sózzuk és a megpucolt fokhagymát belepréseljük.
Jó sűrű palacsinta tésztát készítünk belőle ha szükséges teszünk még hozzá lisztet.
Beleforgatjuk a csirkemellet.
Evőkanalanként forró olajban sütjük.
A mártás hozzávalót kikeverjük, majd a hússal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »