Matróz csirke recept

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1 dl szódavíz
- 20 dkg liszt
- só
- 2 gerezd fokhagyma
Tartármártáshoz:
- 2 dl 20%-os tejföl
- 3 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 mk cukor
- pár csepp citromlé
- 1/2 mk só
Elkészítése:
A csirkemellet felcsíkozzuk és megszórjuk sóval.
A lisztet, a tejet, a szódavizet és a tojásokat összekeverjük, sózzuk és a megpucolt fokhagymát belepréseljük.
Jó sűrű palacsinta tésztát készítünk belőle ha szükséges teszünk még hozzá lisztet.
Beleforgatjuk a csirkemellet.
Evőkanalanként forró olajban sütjük.
A mártás hozzávalót kikeverjük, majd a hússal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »