Mascarponéval töltött tiramisugolyók recept
Hozzávalók:
- 35 dkg darált keksz
- 25+5 dkg mascarpone
- 3 ek erős feketekávé
- 3 ek porcukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A darált kekszet, a 25 dkg mascarponét, kávét és porcukrot összekeverjük, összegyúrjuk. Kóstolgassuk, ha nem érezzük elég kávésnak, tegyünk még bele. Ha túl nedves lenne, mehet még bele némi keksz, ha túl száraz, akkor mascarpone vagy kávé.
Diónyi mennyiségből a tenyerünkben kosárkaformát nyomkodunk, egy kicsi mascarponét (kb amennyi egy kanál nyelének végére ráfér) a közepébe teszünk és amennyire tudjuk, körbeöleljük a tésztával. Ahová nem jutott tészta, oda pótoljuk a tálból vett kis adagocskákkal, melyet óvatosan rátapasztunk. Óvatosnak kell lenni, nem lehet nagyon nyomkodni, mert különben kijön a mascarpone.
Nem baj, ha nem tökéletesen egyenletes, majd a kakaópor eltakarja. A kész golyókat kakaóporba forgatjuk. Hűtőben tároljuk fogyasztásig.
Aki gyors akar lenni, hagyja a mascarpone közepébe töltését, így is finom lesz.