Maradékmentő (húsvéti) batyu recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit apróra felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.
A felengedett lapokat enyhén átsodorjuk és középen kettévágjuk, majd minden tésztára ráhelyezünk egy nagyobb evőkanál tölteléket.
A tészta 4 sarkát megkenjük tojással, batyukat hajtunk és a sarkait összecsípjük.
Tepsire téve megkenjük felvert tojással, szórhatunk rá szezámmagot és 210 fokra előmelegített sütőben nagyjából 15-17 perc alatt szép pirosra sütjük.
Még forrón kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Nemcsak húsvéti, hanem mindenféle maradék sült, illetve főtt húsokból kiváló maradékmentő vacsora!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »