Maradékfaló tortilla recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 100 g liszt
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
- 1 evőkanál olaj
- 1 dl langyos víz
A szószhoz:
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál majonéz
- só, bors
A töltelékhez:
- bármilyen maradék hús, virsli, párizsi vagy sonka
- 60 g fetasajt
- egy marék rukkola
- 3 lapka sajt
- 1 csemegeuborka
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a víz kivételével összekeverjük, a vizet pedig fokozatosan adagoljuk, amíg egy folyékony, palacsintatésztaszerű állagot nem kapunk. Ekkore leborítjuk egy konyharuhával és 10-15 percig pihenni hagyjuk.
Ez idő alatt összekevrjük a szósz hozzávalóit, illetve felaprítjuk a töltelék hozzávalóit is, majd az egészet egybe forgatjuk.
A tűzhelyen felmelegített serpenyőben a tésztából egy merőkanálnyit teszünk, egyenletesen eloszlatjuk és mindkét oldalát megsütjük.
Közben készitsünk el egy darab alufóliát. Amikor a tortilla megsült, tegyük az alufóliára, töltsük meg a töltelékkel a közepét, a kétoldalát hajtsuk rá és fogyasztásig csavarjuk bele az alufóliába. Így a tészta nem keményedik meg.
Tipp:
A töltelék hozzávalói szabadon variálhatóak, attól függően mit szeretnénk eltüntetni a hűtőszekrényből. :) Nekem ezek a hozzávalók általában vannak itthon, így szinte kivétel nélkül ugyanígy készítem.