Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Maradékfaló tortilla recept

Maradékfaló tortilla
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 100 g liszt
    • 1/2 kiskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 dl langyos víz

    A szószhoz:

    • 2 dl tejföl
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3-4 evőkanál majonéz
    • só, bors

    A töltelékhez:

    • bármilyen maradék hús, virsli, párizsi vagy sonka
    • 60 g fetasajt
    • egy marék rukkola
    • 3 lapka sajt
    • 1 csemegeuborka

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a víz kivételével összekeverjük, a vizet pedig fokozatosan adagoljuk, amíg egy folyékony, palacsintatésztaszerű állagot nem kapunk. Ekkore leborítjuk egy konyharuhával és 10-15 percig pihenni hagyjuk.

    Ez idő alatt összekevrjük a szósz hozzávalóit, illetve felaprítjuk a töltelék hozzávalóit is, majd az egészet egybe forgatjuk.

    A tűzhelyen felmelegített serpenyőben a tésztából egy merőkanálnyit teszünk, egyenletesen eloszlatjuk és mindkét oldalát megsütjük.

    Közben készitsünk el egy darab alufóliát. Amikor a tortilla megsült, tegyük az alufóliára, töltsük meg a töltelékkel a közepét, a kétoldalát hajtsuk rá és fogyasztásig csavarjuk bele az alufóliába. Így a tészta nem keményedik meg.

    Tipp:

    A töltelék hozzávalói szabadon variálhatóak, attól függően mit szeretnénk eltüntetni a hűtőszekrényből. :) Nekem ezek a hozzávalók általában vannak itthon, így szinte kivétel nélkül ugyanígy készítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá