Maradékfaló tortilla recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 100 g liszt
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
- 1 evőkanál olaj
- 1 dl langyos víz
A szószhoz:
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál majonéz
- só, bors
A töltelékhez:
- bármilyen maradék hús, virsli, párizsi vagy sonka
- 60 g fetasajt
- egy marék rukkola
- 3 lapka sajt
- 1 csemegeuborka
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a víz kivételével összekeverjük, a vizet pedig fokozatosan adagoljuk, amíg egy folyékony, palacsintatésztaszerű állagot nem kapunk. Ekkore leborítjuk egy konyharuhával és 10-15 percig pihenni hagyjuk.
Ez idő alatt összekevrjük a szósz hozzávalóit, illetve felaprítjuk a töltelék hozzávalóit is, majd az egészet egybe forgatjuk.
A tűzhelyen felmelegített serpenyőben a tésztából egy merőkanálnyit teszünk, egyenletesen eloszlatjuk és mindkét oldalát megsütjük.
Közben készitsünk el egy darab alufóliát. Amikor a tortilla megsült, tegyük az alufóliára, töltsük meg a töltelékkel a közepét, a kétoldalát hajtsuk rá és fogyasztásig csavarjuk bele az alufóliába. Így a tészta nem keményedik meg.
Tipp:
A töltelék hozzávalói szabadon variálhatóak, attól függően mit szeretnénk eltüntetni a hűtőszekrényből. :) Nekem ezek a hozzávalók általában vannak itthon, így szinte kivétel nélkül ugyanígy készítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »