Maradékfaló tortilla

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 100 g liszt
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl langyos víz

A szószhoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál majonéz
  • só, bors

A töltelékhez:

  • bármilyen maradék hús, virsli, párizsi vagy sonka
  • 60 g fetasajt
  • egy marék rukkola
  • 3 lapka sajt
  • 1 csemegeuborka

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a víz kivételével összekeverjük, a vizet pedig fokozatosan adagoljuk, amíg egy folyékony, palacsintatésztaszerű állagot nem kapunk. Ekkore leborítjuk egy konyharuhával és 10-15 percig pihenni hagyjuk.

Ez idő alatt összekevrjük a szósz hozzávalóit, illetve felaprítjuk a töltelék hozzávalóit is, majd az egészet egybe forgatjuk.

A tűzhelyen felmelegített serpenyőben a tésztából egy merőkanálnyit teszünk, egyenletesen eloszlatjuk és mindkét oldalát megsütjük.

Közben készitsünk el egy darab alufóliát. Amikor a tortilla megsült, tegyük az alufóliára, töltsük meg a töltelékkel a közepét, a kétoldalát hajtsuk rá és fogyasztásig csavarjuk bele az alufóliába. Így a tészta nem keményedik meg.

Tipp:

A töltelék hozzávalói szabadon variálhatóak, attól függően mit szeretnénk eltüntetni a hűtőszekrényből. :) Nekem ezek a hozzávalók általában vannak itthon, így szinte kivétel nélkül ugyanígy készítem.