Májpástétom recept
Hozzávalók:
- 25 dkg borjú- vagy sertésmáj
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 közepes nagyságú burgonya
- 1 ecetes uborka
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
- őrölt bors
- 1 kiskanál pirospaprika
- pástétomfűszer
- mustár
Elkészítés:
Az olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, és a feldarabolt májat élénk tűzön megsütjük benne. Ezután kétszer megdaráljuk, és a főtt, áttört burgonyával, a fűszerekkel meg az apróra vágott szalonnával összedolgozzuk. Alaposan megmustározzuk, és tálra halmozva, uborkaszeletekkel díszítjük. (Bele is keverhetünk 1-2 apróra vágott ecetes uborkát!)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

