Májpástétom

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg borjú- vagy sertésmáj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 közepes nagyságú burgonya
  • 1 ecetes uborka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • őrölt bors
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • pástétomfűszer
  • mustár

Elkészítés:
Az olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, és a feldarabolt májat élénk tűzön megsütjük benne. Ezután kétszer megdaráljuk, és a főtt, áttört burgonyával, a fűszerekkel meg az apróra vágott szalonnával összedolgozzuk. Alaposan megmustározzuk, és tálra halmozva, uborkaszeletekkel díszítjük. (Bele is keverhetünk 1-2 apróra vágott ecetes uborkát!)