Madártej recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 ml vaníliaaroma
- 3 ek porcukor
- 100 g kristálycukor
- 2 csipet só
Elkészítése:
Két keverőtálba szétválasztjuk a tojásokat.
A fehérjéhez egy csipet sót adunk, majd kézi mixerrel elkezdjük habbá verni. Hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük.
Egy edénybe beleöntjük a tejet, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát és felforraljuk. Egy kanál segítségével kis felhőket szaggatunk a felvert tojásfehérje habból a forró tejbe, majd főzzük meg. 3 perc után forditsuk meg a habfelhőket és további 3 percig főzzük a másik oldalukat is.
Amikor megfőttek, egy nagyobb tányérra szedjük és hűtőbe tesszük tálalásig.
A tejet félretesszük és langyosra hűtjük.
A tojássárgákat 1 csipet sóval felverjük és közben a cukrot hozzáadjuk. Amikor már habos, hozzáadunk egy keveset a langyosra hűlt tejből és elkeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet is és jól elkeverjük. Visszaöntjük az egészet a tejes fazékba és addig főzzük amíg be nem sűrűsödik. Ha elkészült kihütjük tálalásig hűtőben tartjuk.
A tojásfehérje habbal tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »