Madártej recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 ml vaníliaaroma
- 3 ek porcukor
- 100 g kristálycukor
- 2 csipet só
Elkészítése:
Két keverőtálba szétválasztjuk a tojásokat.
A fehérjéhez egy csipet sót adunk, majd kézi mixerrel elkezdjük habbá verni. Hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük.
Egy edénybe beleöntjük a tejet, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát és felforraljuk. Egy kanál segítségével kis felhőket szaggatunk a felvert tojásfehérje habból a forró tejbe, majd főzzük meg. 3 perc után forditsuk meg a habfelhőket és további 3 percig főzzük a másik oldalukat is.
Amikor megfőttek, egy nagyobb tányérra szedjük és hűtőbe tesszük tálalásig.
A tejet félretesszük és langyosra hűtjük.
A tojássárgákat 1 csipet sóval felverjük és közben a cukrot hozzáadjuk. Amikor már habos, hozzáadunk egy keveset a langyosra hűlt tejből és elkeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet is és jól elkeverjük. Visszaöntjük az egészet a tejes fazékba és addig főzzük amíg be nem sűrűsödik. Ha elkészült kihütjük tálalásig hűtőben tartjuk.
A tojásfehérje habbal tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »