Madártej recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 ml vaníliaaroma
- 3 ek porcukor
- 100 g kristálycukor
- 2 csipet só
Elkészítése:
Két keverőtálba szétválasztjuk a tojásokat.
A fehérjéhez egy csipet sót adunk, majd kézi mixerrel elkezdjük habbá verni. Hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük.
Egy edénybe beleöntjük a tejet, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát és felforraljuk. Egy kanál segítségével kis felhőket szaggatunk a felvert tojásfehérje habból a forró tejbe, majd főzzük meg. 3 perc után forditsuk meg a habfelhőket és további 3 percig főzzük a másik oldalukat is.
Amikor megfőttek, egy nagyobb tányérra szedjük és hűtőbe tesszük tálalásig.
A tejet félretesszük és langyosra hűtjük.
A tojássárgákat 1 csipet sóval felverjük és közben a cukrot hozzáadjuk. Amikor már habos, hozzáadunk egy keveset a langyosra hűlt tejből és elkeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet is és jól elkeverjük. Visszaöntjük az egészet a tejes fazékba és addig főzzük amíg be nem sűrűsödik. Ha elkészült kihütjük tálalásig hűtőben tartjuk.
A tojásfehérje habbal tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »