Hozzávalók:
Elkészítése:
Két keverőtálba szétválasztjuk a tojásokat.
A fehérjéhez egy csipet sót adunk, majd kézi mixerrel elkezdjük habbá verni. Hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük.
Egy edénybe beleöntjük a tejet, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát és felforraljuk. Egy kanál segítségével kis felhőket szaggatunk a felvert tojásfehérje habból a forró tejbe, majd főzzük meg. 3 perc után forditsuk meg a habfelhőket és további 3 percig főzzük a másik oldalukat is.
Amikor megfőttek, egy nagyobb tányérra szedjük és hűtőbe tesszük tálalásig.
A tejet félretesszük és langyosra hűtjük.
A tojássárgákat 1 csipet sóval felverjük és közben a cukrot hozzáadjuk. Amikor már habos, hozzáadunk egy keveset a langyosra hűlt tejből és elkeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet is és jól elkeverjük. Visszaöntjük az egészet a tejes fazékba és addig főzzük amíg be nem sűrűsödik. Ha elkészült kihütjük tálalásig hűtőben tartjuk.
A tojásfehérje habbal tálaljuk.