Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplipecsenye recept

Krumplipecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A krumplipecsenyéhez:

    • kb 80 dkg sajtreszelőn lereszelt krumpli
    • 3-4 evőkanál liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 cikk zúzott fokhagyma
    • egy csokor petrezselyemzöld
    • őrölt bors

    A túróhoz:

    • 30 dkg ricotta (bármilyen túró, vagy csak tejföl, joghurt)
    • 2 dl joghurt
    • egy kis csokor apróra vágott medvehagyma
    • 3 gerezd zúzott fokhagyma
    • őrölt (színes) bors

    Elkészítése:

    A krumplipecsenye:

    A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, közben egy serpenyő aljában kevés olajat hevítünk. Egy evőkanállal kis kupacokat teszünk az olajba, a kanál hátával vékonyra simítjuk. Ha piros az alja, megfordítjuk, és újra pirosodásig sütjük.
    Vastag papírtörlőn leitatjuk az olajat.

    A túró:

    A hozzávalókat egyszerűen egy villával összekeverjük

    Tipp:

    Ennek az egyszerű ételnek a sokféleségében az a jó, hogy kedvünkre variálhatunk a mennyiségeken, arányokon, mindenképp finom lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá