Krumplipecsenye recept

Hozzávalók:
A krumplipecsenyéhez:
- kb 80 dkg sajtreszelőn lereszelt krumpli
- 3-4 evőkanál liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 cikk zúzott fokhagyma
- egy csokor petrezselyemzöld
- őrölt bors
- só
A túróhoz:
- 30 dkg ricotta (bármilyen túró, vagy csak tejföl, joghurt)
- 2 dl joghurt
- egy kis csokor apróra vágott medvehagyma
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- őrölt (színes) bors
Elkészítése:
A krumplipecsenye:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, közben egy serpenyő aljában kevés olajat hevítünk. Egy evőkanállal kis kupacokat teszünk az olajba, a kanál hátával vékonyra simítjuk. Ha piros az alja, megfordítjuk, és újra pirosodásig sütjük.
Vastag papírtörlőn leitatjuk az olajat.
A túró:
A hozzávalókat egyszerűen egy villával összekeverjük
Tipp:
Ennek az egyszerű ételnek a sokféleségében az a jó, hogy kedvünkre variálhatunk a mennyiségeken, arányokon, mindenképp finom lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »