Krumplipecsenye recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
A krumplipecsenyéhez:
- kb 80 dkg sajtreszelőn lereszelt krumpli
- 3-4 evőkanál liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 cikk zúzott fokhagyma
- egy csokor petrezselyemzöld
- őrölt bors
- só
A túróhoz:
- 30 dkg ricotta (bármilyen túró, vagy csak tejföl, joghurt)
- 2 dl joghurt
- egy kis csokor apróra vágott medvehagyma
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- őrölt (színes) bors
Elkészítése:
A krumplipecsenye:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, közben egy serpenyő aljában kevés olajat hevítünk. Egy evőkanállal kis kupacokat teszünk az olajba, a kanál hátával vékonyra simítjuk. Ha piros az alja, megfordítjuk, és újra pirosodásig sütjük.
Vastag papírtörlőn leitatjuk az olajat.
A túró:
A hozzávalókat egyszerűen egy villával összekeverjük
Tipp:
Ennek az egyszerű ételnek a sokféleségében az a jó, hogy kedvünkre variálhatunk a mennyiségeken, arányokon, mindenképp finom lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.