Krumplipecsenye recept

Hozzávalók:
A krumplipecsenyéhez:
- kb 80 dkg sajtreszelőn lereszelt krumpli
- 3-4 evőkanál liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 cikk zúzott fokhagyma
- egy csokor petrezselyemzöld
- őrölt bors
- só
A túróhoz:
- 30 dkg ricotta (bármilyen túró, vagy csak tejföl, joghurt)
- 2 dl joghurt
- egy kis csokor apróra vágott medvehagyma
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- őrölt (színes) bors
Elkészítése:
A krumplipecsenye:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, közben egy serpenyő aljában kevés olajat hevítünk. Egy evőkanállal kis kupacokat teszünk az olajba, a kanál hátával vékonyra simítjuk. Ha piros az alja, megfordítjuk, és újra pirosodásig sütjük.
Vastag papírtörlőn leitatjuk az olajat.
A túró:
A hozzávalókat egyszerűen egy villával összekeverjük
Tipp:
Ennek az egyszerű ételnek a sokféleségében az a jó, hogy kedvünkre variálhatunk a mennyiségeken, arányokon, mindenképp finom lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »