Krumplipecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A krumplipecsenyéhez:

  • kb 80 dkg sajtreszelőn lereszelt krumpli
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 3 cikk zúzott fokhagyma
  • egy csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors

A túróhoz:

  • 30 dkg ricotta (bármilyen túró, vagy csak tejföl, joghurt)
  • 2 dl joghurt
  • egy kis csokor apróra vágott medvehagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt (színes) bors

Elkészítése:

A krumplipecsenye:

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, közben egy serpenyő aljában kevés olajat hevítünk. Egy evőkanállal kis kupacokat teszünk az olajba, a kanál hátával vékonyra simítjuk. Ha piros az alja, megfordítjuk, és újra pirosodásig sütjük.
Vastag papírtörlőn leitatjuk az olajat.

A túró:

A hozzávalókat egyszerűen egy villával összekeverjük

Tipp:

Ennek az egyszerű ételnek a sokféleségében az a jó, hogy kedvünkre variálhatunk a mennyiségeken, arányokon, mindenképp finom lesz.