Krumplipaprikás magyarosan recept

Hozzávalók:
- 5 db nagyobb burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek sertészsír
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom (télen mirelit vagy eltett lecsóalap)
- 10 dkg kolbász (füstölt)
- 4 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- köménymag ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és apróra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk és nagyon finomra aprítjuk, majd a zsíron megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és azonnal ráöntünk kevés vizet, majd a tűzre visszatesszük.
A paprikát és paradicsomot megmossuk és felszeleteljük. Rátessszük a hagymára. Belerakjuk a burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. A fokhagymát is összezúzva belekeverjük.
Fűszerezzük (ízlés szerint) és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
Kb 30 perc után a kolbászt felkarikázzuk és belekeverjük a burgonyába. Jól összeforraljuk, majd puha friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »