Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumpli tócsni recept

Krumpli tócsni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 8 púpos ek finomliszt
    • frissen őrölt bors
    • zsír, vagy olaj a kisütéshez

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem, megszórom sóval, borssal, finomliszttel, és jól összekeverem.

    Serpenyőben kevés forró zsírba kanállal 3-4 kupacot teszek, majd a kanál aljával ellapítom, piros ropogósra sütöm mindkét felét.

    A felesleges zsiradékot felitatom róla.

    Áttört fokhagymával, vagy kaporral ízesített tejföllel kínálom. reszelt sajttal megszórom, de kiválóan alkalmas vadasok mellé köretnek is.

    Tipp:

    Ez az étel, aminek tájanként más neve van, pl. macok, lapcsánka, lepcsánka, tócsni, cicege, gánica, rösztike, bodag, cicedli, pacsni.

    A krumpli tócsni kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 130 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 23 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá