Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes zabkása dióval és mazsolával recept

Krémes zabkása dióval és mazsolával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-5 púpos ek zabpehely (kb. 1/3 bögre)
    • 1 marék mazsola
    • 1 marék dió
    • fahéj
    • vanília
    • 1 tk ghí, vagy vaj (vagy kókuszzsír)
    • 2,5 dl víz

    Elkészítése:

    A diót és a mazsolát legjobb, ha éjszakára beáztatjuk. (De nem szükséges.)

    Tegyünk egy edényt a tűzhelyre, majd a zabpelyhet öntsük bele és kevergessük egy picit szárazon, közepes lángon. Öntsük hozzá a vizet és tegyük bele a mazsolát, valamint a diót. Forraljuk fel az egészet, majd tegyük bele a fűszereket és a ghít. Főzzük kis lángon krémesre.

    Ízlés szerint nyers nádcukorral ízesíthetjük még, ha édesebben szeretjük.

    Tipp:

    A zabkása az egyik legjobb reggeli étel, jó lendületet ad a szervezetednek. Gyorsan elkészíthető, tápláló, meleg, nem terheli meg az emésztést és kedvezően is hat az emésztésre (az agnira, az emésztés tüzére) . Összetételének függvénye, de a belerakott alapanyagoknak köszönhetően nagyon sok vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet tudsz a szervezetedbe juttatni a nap indításához. Igazi jó kis energiabomba.
    Ráadásul nagyon jó arra is, hogy az édesség iránti vágyadat természetes módon csillapítsd.

    Jógatáborokban gyakran ez a reggeli, ott általában nem előre ízesítjük, hanem mindenki saját kedvére tehet bele finomságokat kókuszt, aszalt gyümölcsöket, nádcukrot, magvakat, karobot, kakaót és csak a képzeleted szabhat határt annak, mi mindent tudsz elképzelni a saját zabkásádba.

    Gluténmentes diétában gluténmentes zabpehellyel készítsd el. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá