Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Köleskása recept

Köleskása
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél bögre köles
    • másfél bögre víz
    • negyed bögre kókusztej (helyettesíthető bármilyen növényi tejjel) vagy növényi tejszín
    • vanília kivonat vagy őrlemény
    • csipet fahéj
    • 2 ek datolya paszta vagy édesítő

    Elkészítése:

    A kölest szűrőbe tesszük és alaposan átmossuk!

    Áttesszük egy kisebb edénybe az alaposan átmosott kölest, felöntjük a vízzel és elkezdjük főzni. (Én tettem hozzá egy marék mazsolát is. Ha szeretjük, ne hagyjuk ki. Jó ízt ad az ételnek!).

    Amikor már megpuhult a köles, akkor adjuk hozzá a datolyát vagy másmilyen édesítőt, vaníliát és fahéjat, ha szeretnénk, öntsük fel a tejjel vagy tejszínnel és fedjük le a fedővel és hagyjuk állni pár percig. Ezután krémes lesz az állaga.

    Tálaljuk még melegen gyümölcsökkel. Különböző megvakat is szórhatunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá