Köleskása recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- fél bögre köles
- másfél bögre víz
- negyed bögre kókusztej (helyettesíthető bármilyen növényi tejjel) vagy növényi tejszín
- vanília kivonat vagy őrlemény
- csipet fahéj
- 2 ek datolya paszta vagy édesítő
Elkészítése:
A kölest szűrőbe tesszük és alaposan átmossuk!
Áttesszük egy kisebb edénybe az alaposan átmosott kölest, felöntjük a vízzel és elkezdjük főzni. (Én tettem hozzá egy marék mazsolát is. Ha szeretjük, ne hagyjuk ki. Jó ízt ad az ételnek!).
Amikor már megpuhult a köles, akkor adjuk hozzá a datolyát vagy másmilyen édesítőt, vaníliát és fahéjat, ha szeretnénk, öntsük fel a tejjel vagy tejszínnel és fedjük le a fedővel és hagyjuk állni pár percig. Ezután krémes lesz az állaga.
Tálaljuk még melegen gyümölcsökkel. Különböző megvakat is szórhatunk rá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.