Köleskása

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél bögre köles
  • másfél bögre víz
  • negyed bögre kókusztej (helyettesíthető bármilyen növényi tejjel) vagy növényi tejszín
  • vanília kivonat vagy őrlemény
  • csipet fahéj
  • 2 ek datolya paszta vagy édesítő

Elkészítése:

A kölest szűrőbe tesszük és alaposan átmossuk!

Áttesszük egy kisebb edénybe az alaposan átmosott kölest, felöntjük a vízzel és elkezdjük főzni. (Én tettem hozzá egy marék mazsolát is. Ha szeretjük, ne hagyjuk ki. Jó ízt ad az ételnek!).

Amikor már megpuhult a köles, akkor adjuk hozzá a datolyát vagy másmilyen édesítőt, vaníliát és fahéjat, ha szeretnénk, öntsük fel a tejjel vagy tejszínnel és fedjük le a fedővel és hagyjuk állni pár percig. Ezután krémes lesz az állaga.

Tálaljuk még melegen gyümölcsökkel. Különböző megvakat is szórhatunk rá.