Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos frittata recept

Kolbászos frittata
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 kk himalájai só
    • kevés frissen őrölt fekete bors
    • 1 kis csokor metélőhagyma ( snidling)
    • 1 újhagyma
    • 20 dkg füstölt nyers kolbász
    • 1 chili paprika
    • 1 dl tejszín

    Elkészítése:

    Egy közepes (tapadásmentes) serpenyőben olajat hevítünk. A tojásokat a sóval és a borssal egy habverő segítségével felverjük, és a tejszínt is beleadagoljuk.

    A forró serpenyőbe öntjük, és lassú mozdulatokkal a szélétől befelé keverni kezdjük, majd alacsonyabb hőre vesszük a főzőlapot.

    A kolbászról a héját lehúzzuk úgy, hogy meleg vízzel leöblítjük. Apró darabokra morzsoljuk a tojás tetején elosztva.

    A snidlinget felvagdaljuk, és szintén elosztjuk a frittatán. A hagymát is felkarikázzuk a zöldjével együtt, és szépen körbe rakjuk a tojáson. Közben a sütőlapáttal a szélénél megmozgatjuk, és figyeljük, hogy nehogy odakapjon az alja. Végül a chili parikát is rászórjuk, és a lágy tojáson elosztjuk, kissé belenyomkodjuk.

    Ha már kissé megkötött, akkor az ügyesebbek hirtelen mozdulattal átfordítják a másik oldalára. Akinek ez nem megy, az egy deszkára borítsa rá,majd vissza a serpenyőbe. Így biztosan sikerül. Pár percig sütjük így, majd tányérra borítva, forrón tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

    A kolbászos frittata kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 232 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 1 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá