Kolbászos frittata recept
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek olívaolaj
- 1 kk himalájai só
- kevés frissen őrölt fekete bors
- 1 kis csokor metélőhagyma ( snidling)
- 1 újhagyma
- 20 dkg füstölt nyers kolbász
- 1 chili paprika
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
Egy közepes (tapadásmentes) serpenyőben olajat hevítünk. A tojásokat a sóval és a borssal egy habverő segítségével felverjük, és a tejszínt is beleadagoljuk.
A forró serpenyőbe öntjük, és lassú mozdulatokkal a szélétől befelé keverni kezdjük, majd alacsonyabb hőre vesszük a főzőlapot.
A kolbászról a héját lehúzzuk úgy, hogy meleg vízzel leöblítjük. Apró darabokra morzsoljuk a tojás tetején elosztva.
A snidlinget felvagdaljuk, és szintén elosztjuk a frittatán. A hagymát is felkarikázzuk a zöldjével együtt, és szépen körbe rakjuk a tojáson. Közben a sütőlapáttal a szélénél megmozgatjuk, és figyeljük, hogy nehogy odakapjon az alja. Végül a chili parikát is rászórjuk, és a lágy tojáson elosztjuk, kissé belenyomkodjuk.
Ha már kissé megkötött, akkor az ügyesebbek hirtelen mozdulattal átfordítják a másik oldalára. Akinek ez nem megy, az egy deszkára borítsa rá,majd vissza a serpenyőbe. Így biztosan sikerül. Pár percig sütjük így, majd tányérra borítva, forrón tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
A kolbászos frittata kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 19 g