Kenyérlángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 kocka élesztő
- kevés langyos tej
- 1 csipet cukor
- 1 csapott teáskanál só
- 1 evőkanál olaj
Alap a tésztához:
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só bors ízlés szerint
- 6 szelet főtt tarja
- 6 szelet szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos,cukros tejben felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe a többi hozzávalóval együtt. Összedolgozzuk, annyi langyos vizet öntünk még hozzá hogy összeálljon. Átgyúrjuk és meleg helyen fél órát kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd vajazott-lisztezett tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180°C-fokon 5 percig sütjük, majd rátesszük a feltétet. A tejfölbe belekeverjük a fokhagymát és rákenjük a tésztára, sót, borsot a többi hozzávalót pedig egyszerűen összevágjuk és a tetejére szórjuk. Visszatoljuk a sütőbe míg a sajt meg nem pirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »