Kenyérlángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 kocka élesztő
- kevés langyos tej
- 1 csipet cukor
- 1 csapott teáskanál só
- 1 evőkanál olaj
Alap a tésztához:
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só bors ízlés szerint
- 6 szelet főtt tarja
- 6 szelet szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos,cukros tejben felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe a többi hozzávalóval együtt. Összedolgozzuk, annyi langyos vizet öntünk még hozzá hogy összeálljon. Átgyúrjuk és meleg helyen fél órát kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd vajazott-lisztezett tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180°C-fokon 5 percig sütjük, majd rátesszük a feltétet. A tejfölbe belekeverjük a fokhagymát és rákenjük a tésztára, sót, borsot a többi hozzávalót pedig egyszerűen összevágjuk és a tetejére szórjuk. Visszatoljuk a sütőbe míg a sajt meg nem pirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

