Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kemencés lángos vagy langalló recept

Kemencés lángos vagy langalló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2db nagyobb krumpli
    • 50 dkg liszt
    • 1dl tej
    • 1 dl víz
    • 2,5 dkg élesztő
    • 50 dkg kockázott bacon szalonna
    • 2 db lilahagyma
    • 1 kis pohár tejföl
    • egy kevés fokhagymakrém
    • 10-15 dkg sajt

    Elkészítése:

    Megfőzöm a krumplit, amit főzés után összetörök és hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzá adom a lisztet és jól elkeverem.

    A tej és víz keveréket meglangyosítom és felfuttato benne azl élesztőt.

    A lisztet sózom majd hozzá keverem az élesztőt. Simán összegyúrom s kb 1 órát kelesztem.

    Ez alatt meg pirítom a bacont. Meg pucolom a lila hagymát,s kikeverek egy pohár tejfölt egy kis fokhagymával (tubusosat használtam)

    A megkelt tésztát jó ujjnyi vastagra nyújtom s beteszem egy olíva olajjal kikent tepsibe. Megkenem a fokhagymás tejföllel,rászórom a bacont a lila hagymát s még egy kevés sajtot reszelek a tetejére.

    200 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütöm.

    Tipp:

    Ha valami miatt nincs időm akkor a kenyérsütőgépet szoktam használni a dagasztás kelesztésre, pl ha el kell mennem valahova akkor mire haza érek a gép összegyúrta ,megkelesztette ,már csak nyújtani és sütni kell. Ilyenkor a kenyérsütőgép üstjében futtatom fel az élesztót és erre mérem rá a lisztes krumplit. Fontos hogy a liszt tetejét sózzuk ilyenkor,hogy ne érjen a só az élesztőhöz !! mert akkor nem fog megkelni a tésztánk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá