Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kedvenc sztapacskám recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 evőkanál vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 dkg krumpli
    • 1 csipet só
    • 15 dkg fehér liszt
    • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • 15 dkg juhtúró

    Elkészítése:
    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és egy burgonya reszelőn lereszeljük. A lisztből folyamatosan rászórunk a reszelékre, hogy ne barnuljon meg. A végén hozzáadunk 2 evőkanál olvasztott vajat, valamint 1 tojást és megsózzuk. Ha úgy látjuk, hogy a burgonyás massza túl híg,adunk még hozzá egy kis lisztet. Közben a fazékban vizet forralunk, teszünk bele kevés sót, s ha már lobogva fő, nokedliszaggatón a masszából kis galuskákat szaggatunk bele. A galuskákat addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek, és utána közepes lángon még pár percig rotyogtatjuk, majd leszűrjük, betesszük egy kivajazott tepsibe, majd juhtúróval megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá