Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos rácsos pite recept

Húsos rácsos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500 g réteslap (10 lap)
    • 500 g darált hús
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 300 g tejföl
    • 100 g reszelt sajt
    • 2 dl olaj
    • bors
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A hagymát apóra kockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a hagymát rádobjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal ízesítjük és kissé lepirítjuk. Félretesszük hűlni.

    A kihűlt húshoz hozzáadjuk a reszelt sajtot és 2 egész tojást. Jól összegyúrjuk.

    8 réteslapot töltünk meg a darált hússal úgy, hogy a lapok hosszanti szélére halmozzuk a tölteléket, majd feltekerjük.

    A maradék 2 réteslapot kiolajozott tepsibe tesszük úgy, hogy az egyik fele kilógjon (ezzel fogjuk befedni az egészet). 1 tojást 1 dl olajjal, a tejföllel és kevés sóval elkeverünk. Megkenjük vele a tepsibe tett tésztát, majd fogunk 4 megtöltött tésztarudat, és ráhelyezzük úgy, hogy a tepsi széléhez ne érjen hozzá, de a 4 rúd egymás mellé kerüljön. Ezeket is megkenjük a keverékkel, majd ráhelyezünk 3 rudat, ezeket is lekenjük, végül a maradék 1 tekercset. Ezt is bekenjük és befedjük a kilógó réteslappal. Óvatosan hajtsuk alá a tésztát. A maradék keverékkel kenjük meg kívül is jól a tésztát. Csurgassunk rá kevés olajat, és szórjuk meg szezámaggal.

    200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá