Hot dog leveles tésztában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (270g)
- 4 db virsli
- 3 ek mustár
- 3 ek karamellizált hagyma
- 10 dkg sajt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS feverve
- 1 ek szezámmag
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtjuk, majd a tésztalap közepére tesszük a virsliket egymás mellé.
Megkenjük mustárral, rátesszük a karamellizált hagymát, a sajtot és a savanyú uborkát is.
A virslik két oldalán a tésztát 45 fokos szögben bevagdossuk 1 cm-enként, majd a tésztacsíkokat középre hajtjuk úgy, hogy egyet jobbról, majd egyet balról hajtunk rá.
Mielőtt végeznénk, alulról is ráhajtjuk a tészta közepét a töltelékre, majd a tésztacsíkokkal befedjük.
Ha kész, megkenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal és sütőpapíros tepsiben 190 fokon, 30 percig sütjük.
A karamellizált hagyma elkészítése:
A hagymát vastagabb (kb 0,5 cm) szeletekre vágjuk, majd olíva olajon nagy lángon hirtelen megpirítjuk. Ezután lejjebb vesszük a lángot és 15-20 percig pirítjuk a hagymát.
Végül hozzáadunk egy evőkanál balzsamecetet és egy evőkanál cukrot, majd alacsony lángon még öt percig karamellizáljuk.