Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi húsgombócok recept

Hortobágyi húsgombócok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg főtt, áttört burgonya
    • 30 dkg liszt
    • 1 tk zsír
    • 1 ek. búzadara
    • őrölt bors
    • 30 dkg pörkölthús
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítettem. Ízesítettem még egy kis őrölt borssal, sóval.

    A főtt, áttört burgonyát a liszttel, zsírral, búzadarával összegyúrtam. Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtottam, egyenlő méretű négyzetekre vágtam. A négyzetek közepébe tettem 1 jó teáskanálnyi pörkölthúst és gombócokká formáztam.

    A gombócokat forró, lobogó, enyhén sós vízben kifőztem. Vízzel leöblítettem és a tejfölös pörköltlébe szedtem, összemelegítettem.

    Nagyon finom, készítsétek el!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá