Házi hamburger recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először a húst készítjük el. Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd félretesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Az élesztőt a szokásos módon felfuttatjuk, majd a kimért alapanyagokhoz tesszük és jól összedolgozzuk, hogy puha, rugalmas tésztát kapjunk. Ha még szükséges tehetünk hozzá tejet. Ezt 12 részre osztjuk, zsemléket formázunk belőlük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd letakarva a duplájára kelesztjük. Ha megkeltek lekenjük őket a felvert tojás sárgájával, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük.
Még kel és sül a zsemle, addig elkészítjük a húsokat. Folpackra helyezünk egy nagy pogácsányira való húst és a folpack másik felével szétnyomkodjuk, hogy nagy és vékony pogácsát kapjunk (sülés közben ez úgy is összeugrik), majd kisütjük kevés olajon, teflon serpenyőben (kb 15-16 nagy hamburger hús lesz belőle).
Ha kihűlt a zsemle, elkészült a hús, zöldségekkel tálaljuk. A zsemlét kettévágjuk, az aljára rakhatunk megmosott salátalevelet, erre egy húst, majd rá a (lapka) sajtot, ezekre paradicsomot, paprikát, lilahagymát, kígyóuborkát, majd mustárt, ketchupot ízlés szerint. Jól átmelegítjük mikróban.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »