Házi hamburger recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először a húst készítjük el. Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd félretesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Az élesztőt a szokásos módon felfuttatjuk, majd a kimért alapanyagokhoz tesszük és jól összedolgozzuk, hogy puha, rugalmas tésztát kapjunk. Ha még szükséges tehetünk hozzá tejet. Ezt 12 részre osztjuk, zsemléket formázunk belőlük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd letakarva a duplájára kelesztjük. Ha megkeltek lekenjük őket a felvert tojás sárgájával, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük.
Még kel és sül a zsemle, addig elkészítjük a húsokat. Folpackra helyezünk egy nagy pogácsányira való húst és a folpack másik felével szétnyomkodjuk, hogy nagy és vékony pogácsát kapjunk (sülés közben ez úgy is összeugrik), majd kisütjük kevés olajon, teflon serpenyőben (kb 15-16 nagy hamburger hús lesz belőle).
Ha kihűlt a zsemle, elkészült a hús, zöldségekkel tálaljuk. A zsemlét kettévágjuk, az aljára rakhatunk megmosott salátalevelet, erre egy húst, majd rá a (lapka) sajtot, ezekre paradicsomot, paprikát, lilahagymát, kígyóuborkát, majd mustárt, ketchupot ízlés szerint. Jól átmelegítjük mikróban.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »