Harcsafalatkák tejszínes gombamártással recept

Hozzávalók:
- 1 szelet harcsafilé
- 1 evőkanál zabliszt
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- só, színes bors
- 2 póréhagyma szár
- 2 szelet citrom
- 2 evőkanál olaj
- 1,5 dl tej
A gombamártáshoz:
- 200 gramm apró csiperke
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál olíva olaj+1 diónyi vaj
- 1 csapott evőkanál görög joghurt
- 1 dl tejszín
- 1 teáskanál zabliszt
- késhegynyi pirospaprika
- só, bors
Elkészítése:
A halat felszeleteljük 1,5 ujjnyi szeletekre és egy kis tálba tesszük. Ráöntjük a tejet és kb egy órán át hűtőben tároljuk.
Lemossuk a tejet a halról, papírtörlővel szárazra töröljük és sózzuk, borsozzuk.
Egy kis tapadásmentes serpenyőbe olajat teszünk, erre rátesszük a felaprított zöld póréhagymát, citromot. A halat beleforgatjuk a paprikával összekevert zablisztbe és beletesszük a serpenyőbe. Addig sütjük míg szép színt kap, oldalanként kb 3 percig. Mikor megfordítjuk kb 2 perc után, egy kicsit lefedjük a serpenyőt. Vigyázunk közben, hogy a hagymaszár és a citrom megégjen, ezért kiszedjük egy tányérra, majd erre tesszük a megsült halat.
Elkészítjük a mártást közben. Most a lisztet rászórtam, nem készítettem külön habarást. Szintén tapadásmentes edényt használunk. A gombákat kicsit megmossuk, szárazra töröljük és átlósan felszeleteljük.
A serpenyőbe olajat, vajat teszünk erre a gombákat, melyet kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Meghintjük kevés zabliszttel és megszórjuk leheletnyi paprikával. Jól összekeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a tejszínt és hígítjuk zöldségalaplével. Meghintjük gazdagon petrezselyemmel és összeforraljuk . Ha nagyon sűrű lenne, akkor hígítjuk vízzel.
Most főtt krumplival kínáltam, de lehet gerslivel, tésztával vagy rizzsel.
Tipp:
Nagyon finom harcsát kaptunk, már készült belőle rántott harcsafilé, de most egy kicsit egészségesebb változatot hozok.:-) Így ebben az összeállításban először került terítékre, de nem utoljára, ezért gyorsan le is jegyzem:-). A tejszínes gomba a rántott harcsafilével is finom, de annak a receptjét már tudjátok:-).
Szeretném egy kicsit népszerűsíteni a halat, mert mi magyarok keveset eszünk belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »