Hamburger recept

Hozzávalók:
Bucihoz:
- 1 kg liszt
- fél l tej
- 5 dkg élesztő
- 10 dkg puha vaj
- 2 ek cukor
- 1 kk só
- szezámmag
Húspogácsához:
- 1 kg sertés darált hús
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 1 ek mustár
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A húspogácsához: a darált húsban elkeverjük az apróra vágott vöröshagymát, sót, őrölt borsot, a mustárt és a tojást. Ha nagyon lágy lenne, kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
A bucihoz: az élesztőt kevés, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a puha vajat, a cukrot, a sót. Hozzáadjuk a liszthez és begyúrjuk a tésztát. Duplájára kelesztjük letakarva.
Ha megkelt 12 kisebb darabra vágjuk, majd cipó formájúvá gyúrjuk. Tepsibe tesszük távol őket egymástól, tojással lekenjük és kelesztjük. Ismét lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, sütjük 200 fokon.
A húst golyókká formázzuk két kezünk között ellapítjuk. Nekem sokkal több lett 12 darabnál, legalább a duplája, de ez nem baj, legfeljebb kettőt teszünk a hamburgerbe. Ha túl nagyokat formázunk, akkor könnyen szétesik a pogácsa, ezért könnyebb, ha inkább kicsikre készítjük. Kevés olajon vagy vajon lassú tűzön megsütjük őket.
A kisült bucikat kettévágjuk. Innentől kezdve már mindenki saját ízlése szerint készítheti a hamburgereket. Én így készítettem: az alsó lapot megkentem mustárral, erre tettem egy levél jégsalátát, majd jött a húspogácsa, sajt, szeletelt paradicsom, uborka, lila hagyma. A felső lapot ketchuppal kentem meg.
Hűtőben tároljuk, mikróban újramelegítve mintha friss lenne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »