Habos tejbegríz bögrében recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- csipet só
- 6 ek búzadara
- cukor
- vaníliás cukor (vagy 2 tk vanília aroma)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tejet a csipet sóval feltesszük forrni. Amikor már meleg, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a búzadarát, és addig főzzük, amíg a dara megdagad. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval kemény habbá, a sárgáját pedig ízlés szerinti cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk.
Ha a búzadara megfőtt a tejben, a cukros tojássárgájához szedünk egy keveset belőle, elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük a tejbegrízhez, és még kb. 2 percet főzzük kis lángon. Ezután beletesszük a felvert tojáshabot, óvatosan beleforgatjuk, majd amikor egyenletesen eloszlattuk benne, azonnal le is vehetjük a tűzről.
Bögrékbe töltve tálaljuk. Adhatunk hozzá bármilyen aszalt, vagy friss gyümölcsöt, megszórhatjuk kakaóval, fahéjjal, sőt dobhatunk bele darabolt étcsokoládét is, ami a meleg grízben szépen el fog olvadni. Isteni finom lett!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »