Habos tejbegríz bögrében

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • csipet só
  • 6 ek búzadara
  • cukor
  • vaníliás cukor (vagy 2 tk vanília aroma)
  • 3 tojás

Elkészítése:

A tejet a csipet sóval feltesszük forrni. Amikor már meleg, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a búzadarát, és addig főzzük, amíg a dara megdagad. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval kemény habbá, a sárgáját pedig ízlés szerinti cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk.

Ha a búzadara megfőtt a tejben, a cukros tojássárgájához szedünk egy keveset belőle, elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük a tejbegrízhez, és még kb. 2 percet főzzük kis lángon. Ezután beletesszük a felvert tojáshabot, óvatosan beleforgatjuk, majd amikor egyenletesen eloszlattuk benne, azonnal le is vehetjük a tűzről.

Bögrékbe töltve tálaljuk. Adhatunk hozzá bármilyen aszalt, vagy friss gyümölcsöt, megszórhatjuk kakaóval, fahéjjal, sőt dobhatunk bele darabolt étcsokoládét is, ami a meleg grízben szépen el fog olvadni. Isteni finom lett!