Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejet a csipet sóval feltesszük forrni. Amikor már meleg, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a búzadarát, és addig főzzük, amíg a dara megdagad. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval kemény habbá, a sárgáját pedig ízlés szerinti cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk.
Ha a búzadara megfőtt a tejben, a cukros tojássárgájához szedünk egy keveset belőle, elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük a tejbegrízhez, és még kb. 2 percet főzzük kis lángon. Ezután beletesszük a felvert tojáshabot, óvatosan beleforgatjuk, majd amikor egyenletesen eloszlattuk benne, azonnal le is vehetjük a tűzről.
Bögrékbe töltve tálaljuk. Adhatunk hozzá bármilyen aszalt, vagy friss gyümölcsöt, megszórhatjuk kakaóval, fahéjjal, sőt dobhatunk bele darabolt étcsokoládét is, ami a meleg grízben szépen el fog olvadni. Isteni finom lett!