Gyümölcsös csirketokány recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg filézett csirkemell
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 csipet rozmaring
- 1 csipet kakukkfű
- 1 dl húsleves alaplé
- 5 dkg vaj
- 1 kisebb poréhagyma
- só
- 1 kávés kanál liszt
- csipet majoránna
- csipet őrölt bors
- 1 kis kanál curry
- fél csomag vágott petrezselyemzöld
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg őszibarack befőtt
- 10 dkg szilva befőtt
- 10 dkg körte vagy alma befőtt
Elkészítése:
A csirkehúst feldaraboljuk, a vajat felolvasztjuk egy edényben. Beletesszük a hagymát és egy kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a darabolt csirkehúst. Megsózzuk, majd 3-4 percig pirítjuk és rászórunk egy kevés lisztet. Még 1-2 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a fűszereket, a bort, a tejszínt és a leves alaplét. Tovább forraljuk addig, amíg a hús meg nem puhul.
A legvégén adjuk hozzá a kis kockákra vágott kompótokat. Főtt rizzsel tálaljuk.
Nagyon finom a hús között a sok finom édes kompót.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.