Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors szalonnás lepény recept

Gyors szalonnás lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 kis doboz natúr joghurt (130 g)
    • 1 kk só
    • langyos víz

    Feltét:

    • 1 tömlős sajt (100 g)
    • 1 fej lilahagyma
    • 15 dkg sajt
    • 1 nagyobb szelet kolozsvári szalonna
    • 1 tk egész kömény
    • 1 tk fűszerpaprika

    Elkészítése:

    Az élesztőt pici langyos vízben feloldjuk és a liszthez adva a többi hozzávalóval egy szép sima, puha tésztát dagasztunk, majd letakarva félretesszük pihentetni, amíg a feltétet előkészítjük.

    A hagymát kockára, a szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.

    Egy nagyobb méretű sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral és a tésztát kisodorva belehelyezzük úgy, hogy egy kis peremet hajtunk felfelé a szélein.

    Megkenjük a tömlős sajttal, rászórjuk a hagymát, majd a reszelt sajtot, ezután megszórjuk a köménymaggal, majd a szalonnát is elosztjuk rajta, végül egy kis (ízlés szerint pikáns, csípős) fűszerpaprikát is hintünk a tetejére.

    200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

    Még forrón mustárral, ketchuppal és majonézzel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá