Gyors szalonnás lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 1 kis doboz natúr joghurt (130 g)
- 1 kk só
- langyos víz
Feltét:
- 1 tömlős sajt (100 g)
- 1 fej lilahagyma
- 15 dkg sajt
- 1 nagyobb szelet kolozsvári szalonna
- 1 tk egész kömény
- 1 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
Az élesztőt pici langyos vízben feloldjuk és a liszthez adva a többi hozzávalóval egy szép sima, puha tésztát dagasztunk, majd letakarva félretesszük pihentetni, amíg a feltétet előkészítjük.
A hagymát kockára, a szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb méretű sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral és a tésztát kisodorva belehelyezzük úgy, hogy egy kis peremet hajtunk felfelé a szélein.
Megkenjük a tömlős sajttal, rászórjuk a hagymát, majd a reszelt sajtot, ezután megszórjuk a köménymaggal, majd a szalonnát is elosztjuk rajta, végül egy kis (ízlés szerint pikáns, csípős) fűszerpaprikát is hintünk a tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Még forrón mustárral, ketchuppal és majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »