Gyors szalonnás lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 1 kis doboz natúr joghurt (130 g)
- 1 kk só
- langyos víz
Feltét:
- 1 tömlős sajt (100 g)
- 1 fej lilahagyma
- 15 dkg sajt
- 1 nagyobb szelet kolozsvári szalonna
- 1 tk egész kömény
- 1 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
Az élesztőt pici langyos vízben feloldjuk és a liszthez adva a többi hozzávalóval egy szép sima, puha tésztát dagasztunk, majd letakarva félretesszük pihentetni, amíg a feltétet előkészítjük.
A hagymát kockára, a szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb méretű sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral és a tésztát kisodorva belehelyezzük úgy, hogy egy kis peremet hajtunk felfelé a szélein.
Megkenjük a tömlős sajttal, rászórjuk a hagymát, majd a reszelt sajtot, ezután megszórjuk a köménymaggal, majd a szalonnát is elosztjuk rajta, végül egy kis (ízlés szerint pikáns, csípős) fűszerpaprikát is hintünk a tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Még forrón mustárral, ketchuppal és majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »