Gyors szalonnás lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 kis doboz natúr joghurt (130 g)
  • 1 kk só
  • langyos víz

Feltét:

  • 1 tömlős sajt (100 g)
  • 1 fej lilahagyma
  • 15 dkg sajt
  • 1 nagyobb szelet kolozsvári szalonna
  • 1 tk egész kömény
  • 1 tk fűszerpaprika

Elkészítése:

Az élesztőt pici langyos vízben feloldjuk és a liszthez adva a többi hozzávalóval egy szép sima, puha tésztát dagasztunk, majd letakarva félretesszük pihentetni, amíg a feltétet előkészítjük.

A hagymát kockára, a szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.

Egy nagyobb méretű sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral és a tésztát kisodorva belehelyezzük úgy, hogy egy kis peremet hajtunk felfelé a szélein.

Megkenjük a tömlős sajttal, rászórjuk a hagymát, majd a reszelt sajtot, ezután megszórjuk a köménymaggal, majd a szalonnát is elosztjuk rajta, végül egy kis (ízlés szerint pikáns, csípős) fűszerpaprikát is hintünk a tetejére.

200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Még forrón mustárral, ketchuppal és majonézzel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!