Gyors gombapörkölt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 üveg gomba konzerv
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- mokkáskanál őrölt bors
- só ízlés szerint
- 20 dkg tarhonya
Elkészítése:
Az olajon megdinszteljük a megtisztított és finomra vágott hagymát, belezúzzuk a fokhagymát, rátesszük a fűszerpaprikát, borsot. Sót aduk hozzá és feöntjük 2 dl vízzel. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát a levével együtt és
még 15 percig főzzük.
Közben a tarhonyát sós, forró vízben kifőzzük és lecsepegtetjük.
Tálaláskor adhatunk hozzá 1-2 kanál tejfölt, de el is maradhat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









