Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás felfújt recept

Gombás felfújt
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 15 dkg margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek hideg víz
    • 1 csipet só

    Töltelékhez:

    • 20 dkg füstölt sertéstarja
    • 1 üveg szeletelt gomba
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek tejföl
    • 1 fej vöröshagyma
    • őrölt fekete bors
    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába becsomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. A sajtot lereszeljük, a vöröshagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A tarját 1 cm-es csíkokra vágjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a tejföllel krémesre keverjük. A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kikenünk margarinnal és kibéleljünk a tésztával úgy, hogy 3-4 cm-es pereme legyen. 10 percig sütjük, majd a tésztán elrendezzük a tarját és a gomba szeleteket, ezután ráborítjuk a tojást. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és a hagyma szeletekkel. Tovább sütjük 30 percig. Ha készen van, kapcsoljuk le a gázt és további 5 percig hagyjuk bent, majd kivesszük és a formában hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá