Gombás felfújt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 3 ek hideg víz
  • 1 csipet só

Töltelékhez:

  • 20 dkg füstölt sertéstarja
  • 1 üveg szeletelt gomba
  • 4 db tojás
  • 3 ek tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába becsomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. A sajtot lereszeljük, a vöröshagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A tarját 1 cm-es csíkokra vágjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a tejföllel krémesre keverjük. A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kikenünk margarinnal és kibéleljünk a tésztával úgy, hogy 3-4 cm-es pereme legyen. 10 percig sütjük, majd a tésztán elrendezzük a tarját és a gomba szeleteket, ezután ráborítjuk a tojást. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és a hagyma szeletekkel. Tovább sütjük 30 percig. Ha készen van, kapcsoljuk le a gázt és további 5 percig hagyjuk bent, majd kivesszük és a formában hagyjuk kihűlni.