Gombafasírt recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 6 közepes csiperke gomba
- 1 szál újhagyma
- 2 ek zabpehely
- 1 kis darab cukkini (kb 8-10 dkg)
- só, bors
- egy kis csokor petrezselyemzöld
- 2 dl olaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál reszelt sajt (nálam füstölt)
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hagymát és a gombát felaprítjuk. A cukkinit lereszeljük kis tálba és sózzuk.
A hagymát az olaj és vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és megszórjuk gazdagon petrezselyemzölddel.
Egy tálba tesszük a hagymás gombát és hozzáadjuk a kifacsart cukkinit, reszelt sajtot, tojást és zabpelyhet.
A masszából vizes kézzel fasírtokat formázunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd forró olajban kisütjük.
Ha a massza lágy lenne adhatunk hozzá még zabpelyhet. A lényeg, hogy jól formázható legyen a massza.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Elég gyakran készítek különböző zöldségekből fasírtot. Most a gombát használtam alapanyagként. Remek feltét főzelékekhez vagy mártogatóssal is kínálható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.