Gombafasírt recept
Hozzávalók:
- 6 közepes csiperke gomba
- 1 szál újhagyma
- 2 ek zabpehely
- 1 kis darab cukkini (kb 8-10 dkg)
- só, bors
- egy kis csokor petrezselyemzöld
- 2 dl olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál reszelt sajt (nálam füstölt)
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hagymát és a gombát felaprítjuk. A cukkinit lereszeljük kis tálba és sózzuk.
A hagymát az olaj és vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és megszórjuk gazdagon petrezselyemzölddel.
Egy tálba tesszük a hagymás gombát és hozzáadjuk a kifacsart cukkinit, reszelt sajtot, tojást és zabpelyhet.
A masszából vizes kézzel fasírtokat formázunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd forró olajban kisütjük.
Ha a massza lágy lenne adhatunk hozzá még zabpelyhet. A lényeg, hogy jól formázható legyen a massza.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Elég gyakran készítek különböző zöldségekből fasírtot. Most a gombát használtam alapanyagként. Remek feltét főzelékekhez vagy mártogatóssal is kínálható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









