Gombafasírt recept

Hozzávalók:
- 6 közepes csiperke gomba
- 1 szál újhagyma
- 2 ek zabpehely
- 1 kis darab cukkini (kb 8-10 dkg)
- só, bors
- egy kis csokor petrezselyemzöld
- 2 dl olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál reszelt sajt (nálam füstölt)
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hagymát és a gombát felaprítjuk. A cukkinit lereszeljük kis tálba és sózzuk.
A hagymát az olaj és vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és megszórjuk gazdagon petrezselyemzölddel.
Egy tálba tesszük a hagymás gombát és hozzáadjuk a kifacsart cukkinit, reszelt sajtot, tojást és zabpelyhet.
A masszából vizes kézzel fasírtokat formázunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd forró olajban kisütjük.
Ha a massza lágy lenne adhatunk hozzá még zabpelyhet. A lényeg, hogy jól formázható legyen a massza.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Elég gyakran készítek különböző zöldségekből fasírtot. Most a gombát használtam alapanyagként. Remek feltét főzelékekhez vagy mártogatóssal is kínálható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »