Gombafasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6 közepes csiperke gomba
  • 1 szál újhagyma
  • 2 ek zabpehely
  • 1 kis darab cukkini (kb 8-10 dkg)
  • só, bors
  • egy kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl olaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál reszelt sajt (nálam füstölt)
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A hagymát és a gombát felaprítjuk. A cukkinit lereszeljük kis tálba és sózzuk.

A hagymát az olaj és vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és megszórjuk gazdagon petrezselyemzölddel.

Egy tálba tesszük a hagymás gombát és hozzáadjuk a kifacsart cukkinit, reszelt sajtot, tojást és zabpelyhet.

A masszából vizes kézzel fasírtokat formázunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd forró olajban kisütjük.

Ha a massza lágy lenne adhatunk hozzá még zabpelyhet. A lényeg, hogy jól formázható legyen a massza.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Elég gyakran készítek különböző zöldségekből fasírtot. Most a gombát használtam alapanyagként. Remek feltét főzelékekhez vagy mártogatóssal is kínálható.