Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gomba vadasan recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg gomba (az erdei gomba, pl. a rókagomba a legjobb hozzá)
    • 3 evőkanál olaj
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyemgyökér
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 kanál reszelt vöröshagyma
    • 1 dl tejföl, só
    • szemes és őrölt bors
    • mustár
    • babérlevél
    • citromhéj és citromlé
    • csipetnyi cukor

    Elkészítés:
    A megtisztított, cikkekre vágott gombát egy evőkanál olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A másik kanál olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára főzzük. A harmadik kanál olajból és a lisztből cukorral sötétített, barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséget, mustárral, citromlével ízesítjük, és áttörjük. A vadasmártást tejföllel gazdagítjuk, és a párolt gombára öntve, még egyszer átforraljuk. Zsemlegombóccal kínáljuk

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá