Gomba vadasan recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba (az erdei gomba, pl. a rókagomba a legjobb hozzá)
- 3 evőkanál olaj
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 evőkanál liszt
- 1 kanál reszelt vöröshagyma
- 1 dl tejföl, só
- szemes és őrölt bors
- mustár
- babérlevél
- citromhéj és citromlé
- csipetnyi cukor
Elkészítés:
A megtisztított, cikkekre vágott gombát egy evőkanál olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A másik kanál olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára főzzük. A harmadik kanál olajból és a lisztből cukorral sötétített, barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséget, mustárral, citromlével ízesítjük, és áttörjük. A vadasmártást tejföllel gazdagítjuk, és a párolt gombára öntve, még egyszer átforraljuk. Zsemlegombóccal kínáljuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »