Gomba vadasan recept
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba (az erdei gomba, pl. a rókagomba a legjobb hozzá)
- 3 evőkanál olaj
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 evőkanál liszt
- 1 kanál reszelt vöröshagyma
- 1 dl tejföl, só
- szemes és őrölt bors
- mustár
- babérlevél
- citromhéj és citromlé
- csipetnyi cukor
Elkészítés:
A megtisztított, cikkekre vágott gombát egy evőkanál olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A másik kanál olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára főzzük. A harmadik kanál olajból és a lisztből cukorral sötétített, barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséget, mustárral, citromlével ízesítjük, és áttörjük. A vadasmártást tejföllel gazdagítjuk, és a párolt gombára öntve, még egyszer átforraljuk. Zsemlegombóccal kínáljuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

