Gomba vadasan

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba (az erdei gomba, pl. a rókagomba a legjobb hozzá)
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kanál reszelt vöröshagyma
  • 1 dl tejföl, só
  • szemes és őrölt bors
  • mustár
  • babérlevél
  • citromhéj és citromlé
  • csipetnyi cukor

Elkészítés:
A megtisztított, cikkekre vágott gombát egy evőkanál olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A másik kanál olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára főzzük. A harmadik kanál olajból és a lisztből cukorral sötétített, barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséget, mustárral, citromlével ízesítjük, és áttörjük. A vadasmártást tejföllel gazdagítjuk, és a párolt gombára öntve, még egyszer átforraljuk. Zsemlegombóccal kínáljuk