Golyibogyós kiflipuding recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 kifli
- 1 ek mazsola
- 1 ek goji bogyó avagy farkasbogyó (kandírozott)
- 3 dkg baracklekvár
- porcukor a szóráshoz
- vaj a forma kikenéséhez
- 4 db 6 cm átmérőjű forma
Az öntethez:
- 5 dl habtejszín
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- csipet só
- 1 vaníliarúd
- 8 dkg cukor
Elkészítése:
A zsemlét vagy kiflit szeletekre vágjuk és a szeleteket bekenjük vajjal.
A formákat kivajazzuk, a habtejszínt a felére beforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a vaníliarudat hosszában felvágjuk, a tejet a habtejszínnel, a tojás sárgájával és a vanília rúddal felforraljuk, a csipetnyi sót és a cukrot hozzáadjuk.
A vajas kifliszeleteket a formába rétegezzük. A sütőt 140 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vaníliarudat kivesszük a tojásos tejből és a fehérjehabot lazán a tejbe forgatjuk.
A mártásból egy keveset félreteszünk, a többit a kifliszeletekre öntjük, majd a tetejére mazsolát és goji bogyót szórunk, azután az előmelegített sütőbe, vízfürdőben kb 30 percig sütjük.
Óvatosan kivesszük a formából, késsel segíthetünk, felforrósított baracklekvárral megkenjük a tetejét és tányérokra tesszük. Végül porcukorral megszórva, akár virágszirommal is díszíthetjük, de ez utóbbi el is maradhat.
A mártással együtt kínáljuk. Ha a mártásunk híg lenne, sűrítsük be 1 ek vaníliás pudingporral.
Tipp:
Ezt a desszertet régóta készítem már. Ha van maradék zsemlém vagy kiflim, akkor abból biztos kiflipudingot készítek, mert annyira ízletes. Most az újdonságnak számító goji bogyós változatot próbáltam ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »