Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Golyibogyós kiflipuding recept

Golyibogyós kiflipuding
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 kifli
    • 1 ek mazsola
    • 1 ek goji bogyó avagy farkasbogyó (kandírozott)
    • 3 dkg baracklekvár
    • porcukor a szóráshoz
    • vaj a forma kikenéséhez
    • 4 db 6 cm átmérőjű forma

    Az öntethez:

    • 5 dl habtejszín
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tej
    • csipet só
    • 1 vaníliarúd
    • 8 dkg cukor

    Elkészítése:

    A zsemlét vagy kiflit szeletekre vágjuk és a szeleteket bekenjük vajjal.

    A formákat kivajazzuk, a habtejszínt a felére beforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a vaníliarudat hosszában felvágjuk, a tejet a habtejszínnel, a tojás sárgájával és a vanília rúddal felforraljuk, a csipetnyi sót és a cukrot hozzáadjuk.

    A vajas kifliszeleteket a formába rétegezzük. A sütőt 140 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vaníliarudat kivesszük a tojásos tejből és a fehérjehabot lazán a tejbe forgatjuk.

    A mártásból egy keveset félreteszünk, a többit a kifliszeletekre öntjük, majd a tetejére mazsolát és goji bogyót szórunk, azután az előmelegített sütőbe, vízfürdőben kb 30 percig sütjük.

    Óvatosan kivesszük a formából, késsel segíthetünk, felforrósított baracklekvárral megkenjük a tetejét és tányérokra tesszük. Végül porcukorral megszórva, akár virágszirommal is díszíthetjük, de ez utóbbi el is maradhat.

    A mártással együtt kínáljuk. Ha a mártásunk híg lenne, sűrítsük be 1 ek vaníliás pudingporral.

    Tipp:

    Ezt a desszertet régóta készítem már. Ha van maradék zsemlém vagy kiflim, akkor abból biztos kiflipudingot készítek, mert annyira ízletes. Most az újdonságnak számító goji bogyós változatot próbáltam ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá