Golyibogyós kiflipuding recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 kifli
- 1 ek mazsola
- 1 ek goji bogyó avagy farkasbogyó (kandírozott)
- 3 dkg baracklekvár
- porcukor a szóráshoz
- vaj a forma kikenéséhez
- 4 db 6 cm átmérőjű forma
Az öntethez:
- 5 dl habtejszín
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- csipet só
- 1 vaníliarúd
- 8 dkg cukor
Elkészítése:
A zsemlét vagy kiflit szeletekre vágjuk és a szeleteket bekenjük vajjal.
A formákat kivajazzuk, a habtejszínt a felére beforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a vaníliarudat hosszában felvágjuk, a tejet a habtejszínnel, a tojás sárgájával és a vanília rúddal felforraljuk, a csipetnyi sót és a cukrot hozzáadjuk.
A vajas kifliszeleteket a formába rétegezzük. A sütőt 140 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vaníliarudat kivesszük a tojásos tejből és a fehérjehabot lazán a tejbe forgatjuk.
A mártásból egy keveset félreteszünk, a többit a kifliszeletekre öntjük, majd a tetejére mazsolát és goji bogyót szórunk, azután az előmelegített sütőbe, vízfürdőben kb 30 percig sütjük.
Óvatosan kivesszük a formából, késsel segíthetünk, felforrósított baracklekvárral megkenjük a tetejét és tányérokra tesszük. Végül porcukorral megszórva, akár virágszirommal is díszíthetjük, de ez utóbbi el is maradhat.
A mártással együtt kínáljuk. Ha a mártásunk híg lenne, sűrítsük be 1 ek vaníliás pudingporral.
Tipp:
Ezt a desszertet régóta készítem már. Ha van maradék zsemlém vagy kiflim, akkor abból biztos kiflipudingot készítek, mert annyira ízletes. Most az újdonságnak számító goji bogyós változatot próbáltam ki.