Golyibogyós kiflipuding recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 kifli
- 1 ek mazsola
- 1 ek goji bogyó avagy farkasbogyó (kandírozott)
- 3 dkg baracklekvár
- porcukor a szóráshoz
- vaj a forma kikenéséhez
- 4 db 6 cm átmérőjű forma
Az öntethez:
- 5 dl habtejszín
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- csipet só
- 1 vaníliarúd
- 8 dkg cukor
Elkészítése:
A zsemlét vagy kiflit szeletekre vágjuk és a szeleteket bekenjük vajjal.
A formákat kivajazzuk, a habtejszínt a felére beforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a vaníliarudat hosszában felvágjuk, a tejet a habtejszínnel, a tojás sárgájával és a vanília rúddal felforraljuk, a csipetnyi sót és a cukrot hozzáadjuk.
A vajas kifliszeleteket a formába rétegezzük. A sütőt 140 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vaníliarudat kivesszük a tojásos tejből és a fehérjehabot lazán a tejbe forgatjuk.
A mártásból egy keveset félreteszünk, a többit a kifliszeletekre öntjük, majd a tetejére mazsolát és goji bogyót szórunk, azután az előmelegített sütőbe, vízfürdőben kb 30 percig sütjük.
Óvatosan kivesszük a formából, késsel segíthetünk, felforrósított baracklekvárral megkenjük a tetejét és tányérokra tesszük. Végül porcukorral megszórva, akár virágszirommal is díszíthetjük, de ez utóbbi el is maradhat.
A mártással együtt kínáljuk. Ha a mártásunk híg lenne, sűrítsük be 1 ek vaníliás pudingporral.
Tipp:
Ezt a desszertet régóta készítem már. Ha van maradék zsemlém vagy kiflim, akkor abból biztos kiflipudingot készítek, mert annyira ízletes. Most az újdonságnak számító goji bogyós változatot próbáltam ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »